Nu există comentarii încă

„Pentru a ne ruga trebuie să ne facem mici, pentru ca Duhul Sfânt să vină în noi” – Papa Francisc, la audiența generală

Miercuri, 22 mai 2019, în piața San Pietro de la Vatican, Papa Francisc a încheiat ciclul de cateheze despre rugăciunea Tatăl nostru, cu tema „Oriunde te-ai afla, invocă-l pe Tatăl”.

„Aceasta este rădăcina rugăciunii creştine: a-i spune «Tată» lui Dumnezeu. Dar este nevoie de curaj! Nu este vorba atât de o formulă, cât mai ales de o intimitate filială în care suntem introduşi prin har: Isus este revelatorul Tatălui şi ne dăruieşte familiaritatea cu El”, spune Sfântul Părinte în cateheza sa.

Papa Francisc subliniază și rolul esențial al Duhului Sfânt: „Protagonist al oricărei rugăciuni creştine este Duhul Sfânt. Noi n-am putea să ne rugăm niciodată fără forţa Duhului Sfânt. El este cel care se roagă în noi şi ne stimulează să ne rugăm bine”.

Concluzia esențială pe care o scoate în evidență Sfântul Părinte prin cateheza sa este necesitatea redescoperirii valorii rugăciunii, esențialitatea rugăciunii în viața de zi cu zi. Cred că viața de rugăciune este punctul cheie în viața creștinului. Pentru că dacă avem viață de rugăciune, atunci și viața sacramentală capătă altă valoarea, capătă alt sens” - pr. Iosif Tiba:

Postează un comentariu