Nu există comentarii încă

„Iată ce este omul: o fiinţă menită pentru viaţă, care visează iubirea şi binele” – Papa Francisc, la audiența generală

Papa Francisc și-a continuat miercuri, 15 mai 2019, seria catehezelor despre rugăciunea Tatăl nostru, dedicând cea de-a 15-a cateheză cuvintelor „ci ne mântuieşte de cel rău”. „Cu această dublă implorare: «nu ne abandona» şi «ne mântuieşte», reiese o caracteristică esenţială a rugăciunii creştine. Isus îi învaţă pe prietenii săi să pună invocarea Tatălui înainte de toate, chiar şi în special în momentele în care cel rău îşi face simţită prezenţa sa ameninţătoare”, spune Papa Francisc.

„Iată ce este omul: o fiinţă menită pentru viaţă, care visează iubirea şi binele, dar care se expune încontinuu la cel rău pe sine însuşi şi pe semenii săi, până acolo încât putem să fim tentaţi să disperăm de om”, mai spune Sfântul Părinte în cateheza sa.

Cred că orice creștin trebuie să aibă cel puțin două atitudini: prima este umilința de a ne recunoaște păcătoși și dorința de a primi iertarea lui Dumnezeu și atunci deja suntem pe drumul cel bun; și apoi o atitudine de veghere, pentru că suntem pe un drum, dar uneori putem să pierdem direcția, putem să deviem de la drumul cel bun, dar cu ajutorul rugăciunii putem să mergem pe calea cea dreaptă” - pr. Emil Moraru (profesor de Teologie Morală la Universitatea din Bucureşti):

Postează un comentariu