Nu există comentarii încă

„Hrana nu este proprietate privată, ci providenţă de împărtăşit, cu harul lui Dumnezeu” – Papa Francisc, la audiența generală

„Pâinea pe care creştinul o cere în rugăciune nu este pâinea «mea», ci este pâinea «noastră»”, a spus Papa Francisc la audiența generală de miercuri, 27 martie 2019, desfășurată în Piața Sfântul Petru.

Continuând șirul catehezelor despre rugăciunea Tatăl Nostru, Pontiful s-a oprit cu reflecția de această dată la cuvintele „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”. Papa a subliniat faptul că Isus ne învață să cerem pâinea „nu doar pentru noi înşine, ci pentru întreaga fraternitate din lume. Dacă nu ne rugăm în acest mod, Tatăl nostru încetează să fie o rugăciune creştină”.

„Pâinea pe care o cerem de la Domnul în rugăciune este aceeaşi care într-o zi ne va acuza. Ne va reproşa obişnuinţa puţină de a o frânge cu acela care ne este aproape, obişnuinţa puţină de a o împărtăşi”, mai afirmă Sfântul Părinte.

Dacă rugăciunea nu ne transformă și nu ne face să avansăm, devine o rugăciune mecanică, devine ceva formal. Și există riscul în viața noastră de creștini să cădem în acest formalism [...] Sfântul Părinte Papa Francisc ne invită să ieșim din această logică a contabilității și a formalismului, pentru că rugăciunea are menirea de ne face să avansăm în viața spirituală, în drumul nostru de comuniune și de iubire. Ar trebui tot timpul să fim mai profunzi, să nu ne obișnuim cu repetarea mecanică a unor formule, ci să pătrundem sensul, profunzimea rugăciunii, cu toată ființa noastră, și atunci rugăciunea își va atinge scopul, acela de a ne transforma” – pr. Iosif Tiba:

Postează un comentariu