Nu există comentarii încă

„Aceasta este voinţa lui Dumnezeu: mântuirea omului, a oamenilor, a fiecăruia dintre noi” – Papa Francisc, la audiența generală

„Aceasta este voinţa lui Dumnezeu: mântuirea omului, a oamenilor, a fiecăruia dintre noi”, a spus Papa Francisc, la audiența generală desfășurată miercuri, 20 martie 2019, în piața Sfântul Petru, reflectând la invocația „facă-se voia ta” din rugăciunea Tatăl nostru.

„Rugându-ne «facă-se voia ta», nu suntem invitaţi să ne plecăm capul în mod servil, ca şi cum am fi sclavi. Nu! Dumnezeu ne vrea liberi; iubirea lui ne eliberează. De fapt, «Tatăl nostru» este rugăciunea fiilor, nu a sclavilor; ci a fiilor care cunosc inima tatălui lor şi sunt siguri de planul său de iubire”, mai subliniază Pontiful.

În cateheza sa, Sfântul Părinte ne reamintește de exemplul lui Isus, care în grădina Ghetsemani, când a experimentat angoasa, s-a rugat «Tată, dacă vrei, îndepărtează potirul acesta de la mine, dar nu voinţa mea ci a ta să fie!» (Lc 22,42): „Isus este strivit de răul lumii, dar se abandonează încrezător oceanului iubirii voinţei Tatălui”.

Este voința lui Dumnezeu ca omul să fie fericit, ca omul să se mântuiască, iar Dumnezeu face acest lucru prin Învierea lui Isus Cristos, face ca omul să aibă parte de Paradis. Cu această speranță trebuie să mergem înainte, că dincolo de căderi și ridicări, Dumnezeu ne așteaptă să ne mântuim sufletul, să ne bucurăm în Cer, în Paradis” – spune pr. Francisc Fărcășel:

 

Postează un comentariu