Nu există comentarii încă

„Dumnezeu ne precede mereu, Dumnezeu surprinde mereu” – Papa Francisc, la audiența generală

Papa Francisc s-a întâlnit miercuri, 6 martie 2019, cu pelerinii adunați în Piața San Pietro de la Vatican, la tradiționala audiență generală. În cadrul acesteia, Sfântul Părinte a continuat seria catehezelor dedicate Rugăciunii Tatăl Nostru și a reflectat acum la invocația „vie împărăţia ta”: „După ce s-a rugat pentru ca numele său să fie sfinţit, credinciosul exprimă dorinţa ca să se grăbească venirea împărăţiei sale. Această dorinţă a izvorât, ca să spunem aşa, din însăşi inima lui Cristos, care a început predica sa în Galileea proclamând: «S-a împlinit timpul şi s-a apropiat împărăţia lui Dumnezeu. Convertiţi-vă şi credeţi în Evanghelie» (Mc 1,15)”, spune Papa.

„Pe buzele creştinului apare a doua invocaţie din Rugăciunea Tatăl nostru: «Vie împărăţia ta!», care este ca şi cum ar spune: «Tată, avem nevoie de tine! Isuse, avem nevoie de tine, avem nevoie ca pretutindeni şi pentru totdeauna tu să fi Domn în mijlocul nostru!». «Vie împărăţia ta, fii tu în mijlocul nostru»”, mai spune Pontiful în cateheza de miercuri.

Putem să trăim deja această Împărăție a lui Dumnezeu, pe care Isus Cristos ne-a vestit-o, dăruind persoanelor abătute un cuvânt de încurajare, aducând un zâmbet celor care sunt triști, venind în ajutorul celor care se simt abandonați, împărtășind iubirea cu cei care nu se simt iubiți [...] sunt atâtea moduri pe care le-am învățat de la Isus Cristos” – spune pr. Leonard Farcaș:

Postează un comentariu