Nu există comentarii încă

„Dumnezeu este cel care sfinţeşte, cel care ne transformă cu iubirea sa” – Papa Francisc, la audiența generală

Miercuri, 27 februarie 2019, în piața San Pietro de la Vatican, a avut loc tradiționala audiență generală a Papei Francisc, în cadrul căreia Sfântul Părinte a continuat seria catehezelor dedicate Rugăciunii Tatăl Nostru. În centrul reflecției a stat de această dată prima dintre cele şapte invocaţii ale acestei rugăciuni, adică „sfinţească-se numele tău”.

Spune Papa că „cererile conţinute în rugăciunea «Tatăl nostru» sunt șapte, cereri care ar putea fi împărţite cu uşurinţă în două subgrupuri. Primele trei au în centru pronumele personal «Tu», cu referinţă la Dumnezeu Tatăl; celelalte patru au în centru cuvântul «noi» și sunt rezervate necesităţilor noastre”.

Referindu-se la invocația „sfinţească-se numele tău”, Papa Francisc afirmă că în ea „se simte toată admiraţia lui Isus faţă de frumuseţea şi măreţia Tatălui şi dorinţa ca toţi să-l recunoască şi să-l iubească pentru ceea ce este cu adevărat. Şi în acelaşi timp există implorarea ca numele său să fie sfinţit în noi, în familia noastră, în comunitatea noastră, în întreaga lume. Dumnezeu este cel care sfinţeşte, cel care ne transformă cu iubirea sa, dar în acelaşi timp şi noi, cu mărturia noastră, suntem cei care manifestăm sfinţenia lui Dumnezeu în lume, făcând prezent numele său”.

Rugăciunea noastră este, în primul rând, o rugăciune filială, așa cum ne-a învățat Isus [...] prin acel cuvânt, Abba, care înseamnă Tată, Tătic, Isus face o revoluție în contextul iudaic din acel timp” - pr. Albert Goșman (OFMCap):

Postează un comentariu