Nu există comentarii încă

„Care este cuvântul care lipseşte în «Tatăl nostru»? Lipseşte cuvântul «eu»”– Papa Francisc, la audiența generală

Miercuri, 13 februarie 2019, în Aula Paul al VI-lea de la Vatican, a avut loc o nouă audiență generală a Papei Francisc. El a continuat seria catehezelor dedicate rugăciunii „Tatăl nostru”, „pentru a învăţa tot mai bine să ne rugăm aşa cum ne-a învăţat Isus”, căci „adevărata rugăciune este aceea care se face în secretul conştiinţei, al inimii: necunoscută, vizibilă numai lui Dumnezeu”.

Pontiful a subliniat mai ales faptul că din această rugăciune lipsește cuvântul „eu”, spunând că „nu există spaţiu pentru individualism în dialogul cu Dumnezeu”.

„În rugăciune, creştinul poartă toate dificultăţile persoanelor care trăiesc lângă el: când coboară seara, îi relatează lui Dumnezeu durerile pe care le-a întâlnit în ziua aceea; pune în faţa Lui atâtea feţe, prieteni şi chiar potrivnici; nu-i alungă ca distrageri periculoase. Dacă unul nu-şi dă seama că în jurul său sunt atâţia oameni care suferă, dacă nu se înduioşează pentru lacrimile săracilor, dacă este obişnuit cu toate, atunci înseamnă că inima sa este Veştejită”, spune Papa Francisc.

Trebuie mereu să ne rugăm și să conștientizăm cui ne rugăm; Celui căruia ne rugăm nu este stăpânul nostru, ci este Tatăl nostru, nu este doar Tatăl meu, ci este Tatăl nostru. Să nu ne descurajăm în rugăciune și să lăsăm Harul lui Dumnezeu și pe Duhul Sfânt să lucreze” – pr. Francisc Fărcășel:

 

Postează un comentariu