Nu există comentarii încă

„Pentru un creştin, a se ruga înseamnă a spune simplu «Abbá» («Tăticule»), dar cu încrederea unui copil” – Papa Francisc, la audiența generală

Miercuri, 16 ianuarie 2019, în Aula Paul al VI-lea de la Vatican, a avut loc audiența generală a Papei Francisc. Continuând seria catehezelor dedicate rugăciunii „Tatăl nostru”, Pontiful a pornit ieri de la observaţia că, „în Noul Testament, rugăciunea pare că vrea să ajungă la esenţial, până la concentrarea ei într-un singur cuvânt: Abbá, Tată”.

„Nu este vorba numai de a folosi un simbol - în acest caz, figura tatălui - de legat cu misterul lui Dumnezeu; este vorba în schimb de a avea, ca să spunem aşa, toată lumea lui Isus mutată în propria inimă” – afirmă Papa Francisc.

Pentru a vorbi despre imaginea de Tată a lui Dumnezeu, Sfântul Părinte apelează la parabola tatălui milostiv, din capitolul 15 al Evangheliei după Sf. Luca (cf. Lc 15,11-32): „Să ne imaginăm această rugăciune rostită de fiul risipitor, după ce a experimentat îmbrăţişarea tatălui său care l-a aşteptat îndelung, un tată care nu aminteşte cuvintele ofensatoare pe care el le-a spus, un tată care acum îl face să înţeleagă pur şi simplu cât de mult i-a lipsit”.

Cuvântul «Tată» ne descoperă în primul rând iubirea pe care ne-o poartă Dumnezeu” - pr. Emil Moraru (profesor de Teologie Morală la Universitatea din Bucureşti):

Postează un comentariu