Nu există comentarii încă

„Creştinul se adresează lui Dumnezeu numindu-l înainte de toate «Tată»” – Papa Francisc, la audiența generală

Miercuri, 9 ianuarie 2018, a avut loc în Aula Paul al VI-lea, din Vatican, audiența generală a Papei Francisc. Continuând seria catehezelor despre rugăciunea „Tatăl nostru”, Sfântul Părinte a ales de această dată tema „Bateţi şi vi se va deschide”, pornind reflecția sa de la capitolul 11 al Evangheliei după Sfântul Luca.

Cateheza de astăzi face referinţă la Evanghelia lui Luca. De fapt, mai ales această Evanghelie, încă de la relatările copilăriei, descrie figura lui Cristos într-o atmosferă densă de rugăciune. În ea sunt conţinute cele trei imnuri care ritmează în fiecare zi rugăciunea Bisericii: Benedictus, Magnificat şi Nunc dimittis” – spune Papa Francisc.

Suveranul Pontif ne prezintă și atitudinile credinciosului care se roagă, reafirmând faptul că „Rugăciunea transformă mereu realitatea. Dacă nu se schimbă lucrurile din jurul nostru, cel puţin ne schimbăm noi, se schimbă inima noastră”.

Rugăciunea nu este o obligație, nu este ceva care trebuie făcut. Rugăciunea este ca respirația, ca bătaia inimii, adică te apropii de tine însuți și te descoperi. Rugăciunea este un bine pe care ni-l facem nouă înșine și prin care noi ne apropiem de Dumnezeu și de ceilalți” – pr. Iosif Bisoc:

Postează un comentariu