Nu există comentarii încă

„Să ne lăsăm surprinşi de Isus la acest Crăciun” – Papa Francisc, la audiența generală

Papa Francisc a vorbit miercuri, 19 decembrie 2018, la audiența generală din Aula Paul al VI-lea, despre sărbătoarea Crăciunului, referindu-se la surprizele care-i plac lui Dumnezeu. Spune Papa: „Crăciunul inseamnă a celebra ineditul lui Dumnezeu sau, mai bine zis, înseamnă a celebra un Dumnezeu inedit, care răstoarnă logicile noastre şi aşteptările noastre”.

Sfântul Părinte ne-a atras atenția și asupra faptului că, din păcate, „se poate greşi sărbătoarea şi să se prefere în locul noutăţilor cerului obişnuitele lucruri de pe pământ. Dacă rămâne Crăciunul numai o frumoasă sărbătoare tradiţională, unde în centru suntem noi şi nu El, va fi o ocazie pierdută. Vă rog, să nu mondenizăm Crăciunul! Să nu-l punem deoparte pe Sărbătorit, ca atunci, când «a venit la ai săi şi ai săi nu l-au primit» (In 1,11)”

Crăciunul nu este o sărbătoare obișnuită. Este ceva extraordinar. Chiar Dumnezeu vine între oameni și nu vine doar ca să avem noi motiv să sărbătorim, ci vine ca să ne ridice pe noi de la această viață, la o nouă viață, să ne pregătească pentru adevărata bucurie, pentru adevărata fericire. Dar pentru asta, noi trebuie să ieșim din cotidianul nostru și să facem un pas către Dumnezeu” – pr. Francisc Fărcășel:

 

Postează un comentariu