Nu există comentarii încă

„Decalogul este «radiografia» lui Cristos” – Papa Francisc, la audiența generală

Miercuri, 28 noiembrie 2018, în Aula Paul al VI-lea de la Vatican, a avut loc audiența generală a Papei Francisc, care a încheiat astfel seria catehezelor dedicate Decalogului.

Pontiful a vorbit ieri despre Legea nouă în Cristos şi dorinţele conform Duhului, spunând: „Dacă dorinţele rele sunt cele care-l ruinează pe om (cf. Mt 15,18-20), Duhul depune în inima noastră dorinţele sale sfinte, care sunt germenul vieţii noi (cf. 1In 3,9). De fapt, viaţa nouă nu este efortul titanic pentru a fi coerenţi cu o normă, ci viaţa nouă este însuşi Duhul lui Dumnezeu care începe să ne conducă până la roadele sale, într-o sinergie fericită între bucuria noastră de a fi iubiţi şi bucuria sa de a ne iubi”.

Tot la audiența generală de ieri, a avut loc și un eveniment mai neobișnuit, când un copil prezent în Aula Paul al VI-lea a fugit din mulțime și s-a dus pe scena unde se afla Papa Francisc. Când mama lui a vrut să îl ia de acolo, Papa l-a binecuvântat și i-a zis mamei să îl lase. Apoi, Sfântul Părinte a mai adăugat: „Acest copil nu poate vorbi, este mut, dar știe să comunice, știe să se exprime. Și are ceva ce m-a făcut să reflectez: este liber - indisciplinat de liber -, dar liber. Și m-a făcut să mă gândesc: «Eu sunt tot la fel de liber în fața lui Dumnezeu?»”

Decalogul reprezintă cele zece faruri, care luminează calea noastră și ne dau siguranța de a merge pe calea cea bună. Dumnezeu ne asigură că urmând această cale luminată de Cele Zece Porunci vom ajunge acolo în Ceruri, la mântuire, la Dumnezeu” – pr. Francisc Fărcășel

Postează un comentariu