Nu există comentarii încă

„Care este sensul pozitiv al cuvântului «Să nu ucizi»? Că Dumnezeu este «iubitor al vieţii»” – Papa Francisc, la audiența generală

Papa Francisc a continuat miercuri, 10 octombrie 2018, la audiența generală din piața Sfântul Petru, seria catehezelor despre Porunci. El a reflectat de data aceasta la valoarea vieţii, pornind de la porunca Să nu ucizi, „care se ridică precum un zid de apărare a acestei valori fundamentale în raporturile umane”.

„S-ar putea spune că tot răul făcut în lume se rezumă în asta: dispreţul faţă de viaţă [...] Viaţa este agresată de războaie, de organizaţiile care exploatează omui, de speculaţiile asupra creaţiei şi de cultura rebutului şi de toate sistemele care supun existenţa umană la calcule de oportunitate, în timp ce un număr scandalos de persoane trăiesc într-o stare nedemnă de om. Asta înseamnă a dispreţui viaţa, adică, într-un fel, a ucide” – spune Papa Francisc.

Papa Francisc își încheie cateheza cu o încurajare pentru toți bărbații și femeile din lume, dar mai ales pentru tineri: „Atâtor tineri trebuie să li se spună: nu dispreţui existenţa ta! Încetează să refuzi lucrarea lui Dumnezeu! Tu eşti o lucrare a lui Dumnezeu! Nu te subevalua, nu te dispreţui cu dependenţele care te vor ruina şi te vor duce la moarte!”

Dumnezeu este iubitor al vieții. Dumnezeu dă viață. Dacă vrem ca tinerii noștri, copiii noștri, adolescenții noștri să aibă viață, cred că cel mai simplu este să-i iubim” – pr. Francisc Fărcășel:

Postează un comentariu