Nu există comentarii încă

Papa Francisc: o nouă serie de cateheze | Tema: Sacramentul Mirului

Papa Francisc a început miercuri, 23 mai 2018, o nouă serie de cateheze despre sacramentul Mirului sau Confirmațiunea. „După catehezele despre Botez, aceste zile care urmează după solemnitatea Rusaliilor ne invită să reflectăm asupra mărturiei pe care Duhul o trezeşte în cei botezaţi, punând în mişcare viaţa lor, deschizând-o spre binele celorlalţi” a spus Papa.

Făcând legătura cu ultima temă a catehezelor, dar și cu sărbătoarea Rusaliilor, pe care credincioșii de rit latin au celebrat-o duminica trecută, Sfântul Părinte ne-a reamintit că „dacă la Botez Duhul Sfânt este cel care ne cufundă în Cristos, la Confirmaţiune sau Mir Cristos este cel care ne umple cu Duhul său, consacrându-ne ca martori ai săi, părtaşi de acelaşi principiu de viaţă şi de misiune, conform planului Tatălui ceresc”.

Cred că ar trebui să începem ziua, să o continuăm și să o încheiem cu Duhul Sfânt, pentru că el este cel care ne poate lumina, călăuzi, ajuta, mângâia în fiecare moment al vieții. Cu cât vom fi mai conștienți de importanța Duhului Sfânt, cu atât îl vom invoca și mai des și cu atât ne vom lăsa călăuziți de lumina lui, de înțelepciunea lui” – spune pr. Francisc Fărcășel:

 

 

Postează un comentariu