Nu există comentarii încă

„Ori stai bine cu Dumnezeu ori stai bine cu diavolul” – Papa Francisc, la audiența generală

Papa Francisc a continuat ieri, 2 mai, seria catehezelor începută în acest timp pascal despre sacramentul Botezului și s-a oprit de această dată asupra riturilor centrale ale celebrării Botezului: binecuvântarea apei, lepădarea de Satana și proclamarea credinței în Dumnezeu.

Pornind în cateheza sa de la semnificația apei, Sfântul Părinte a subliniat că  „puterea de a ierta păcatele nu se află în apa în sine, aşa cum le explica sfântul Ambroziu neo-botezaţilor: «Ai văzut apa, dar nu orice apă vindecă: vindecă apa care are harul lui Cristos. [...] Acţiunea este a apei, eficacitatea este a Duhului Sfânt» (De sacramentis 1,15)”.

Trecând în revistă ultimele cateheze ale Papei, putem aminti faptul că în cadrul audienței din 18 aprilie, Sfântul Părinte a subliniat necesitatea de a „reînnoi angajarea, a înțelege mai bine acest dar, care este Botezul și a ne aminti de ziua Botezului nostru”, explicând că la Botez „înainte de toate, în ritul de primire, este cerut numele candidatului”. Tot cu această ocazie, Papa Francisc le-a cerut părinților să îi învețe pe copii să facă bine semnul sfintei cruci.

La audiența generală din 25 aprilie, Papa a vorbit despre forța de a învinge răul și a reamintit că „la izvorul baptismal nu se merge niciodată singuri”, iar botezul este un dar al Duhului Sfânt, care îl abilitează pe cel care-l primește „să lupte împotriva duhului răului”.

Este preocuparea noastră, a fiecăruia dintre noi, să îi învățăm pe cei mai mici să facă semnul sfintei cruci corect. Cum ar fi ca Isus Cristos să fie pus pe crucea făcută de noi? Cred că uneori ar sta cam strâmb. Trebuie să fie o cruce demnă, frumoasă, nu răsturnată, pentru că este mărturia noastră de credință” – spune pr. Leonard Farcaș:

Postează un comentariu