Nu există comentarii încă

„Primul altar creştin a fost cel al Crucii” – Papa Francisc, la audiența generală

Sfântul Părinte Papa Francisc a continuat ieri, 28 februarie, seria catehezelor dedicate Sfintei Liturghii, vorbind de data aceasta despre „Liturgia Euharistică: I. Prezentarea darurilor”. În Liturgia Euharistică, spune Papa Francisc, „prin sfintele semne, Biserică face prezentă încontinuu Jertfa noului legământ sigilat de Isus pe altarul Crucii. A fost primul altar creştin, cel al Crucii”.

Audiența generală s-a ținut în Aula Paul al VI-lea, dar cum numărul celor prezenți era foarte mare, iar vremea de afară nu le permitea să stea în Piață, cei care nu au mai intrat în Aulă au urmărit cateheza pe ecranele din Bazilica „Sf. Petru”.

Papa a subliniat în cateheza de ieri că trebuie să privim mereu spre altar, spre centrul Sfintei Liturghii, ne-a reamintit că deși ofranda noastră nu e mare, ceea ce primim înapoi de la Domnul este mult mai mult și ne-a vorbit despre spiritualitatea dăruirii de sine.

Primul altar creștin este cel al crucii, gândindu-ne cu toții la jertfa sacramentală oferită Domului în mod total. De aceea spunem la Rugăciunea Euharistică III: «fără încetare Dumnezeu adună poporul său, pentru ca, de la răsăritul soarelui până la apus, să i se aducă numelui său jertfă curată». Aceasta este jertfa Fiului lui Dumnezeu, jertfa crucii. Și când ne apropiem de Sfântul altar, noi celebrăm Sfânta Liturghie și ne amintim de altarul crucii” – spune pr. Felician Hârja, în reflecția la cateheza Papei Francisc:

 

 

Postează un comentariu