Nu există comentarii încă

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai deschide timpul Postului Mare în Biserica de rit bizantin

Biserica de rit bizantin a intrat în Marele Post al Sfintelor Paşti cu Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Timpul Postului Mare este o perioada de purificare şi transformare spirituală, de totală întoarcere la Dumnezeu, de pregătire la sărbătoarea eliberării noastre prin moartea şi învierea lui Isus Cristos.

În fragmentul evanghelic citit ieri în Biserica de rit bizantin, Isus ne arată două mijloace pentru a înfăptui în noi această transformare: iertarea şi postul, adăugând: „Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură”.

La această intrare în Post ascultăm cuvintele Mântuitorului, care ne încurajează să fim atenți la raportul pe care îl avem unii cu alții. Poarta unei bune relații, unei bune conviețuiri cu semenii noștri este iertarea. Iertarea este și poarta Cerului, deoarece prin iertare, dacă noi iertăm din inimă, iertarea noastră face ca și Harul lui Dumnezeu să se coboare peste noi” - spune, cu referire la Evanghelia care ne introduce în timpul Postului Mare, pr. Laurențiu Costin:

Postează un comentariu