Nu există comentarii încă

Postul Mare, «semn sacramental al convertirii noastre»

Postul Mare este timpul în care creştinul este chemat să facă pocăinţă şi să se împace cu Dumnezeu şi cu aproapele. Postul Mare este un timp al reflecţiei și al meditaţiei. Postul Mare este, așa cum spune Papa Francisc, un «semn sacramental al convertirii noastre», care anunţă şi realizează posibilitatea de a ne întoarce la Domnul cu toată inima şi cu toată viaţa”.

Rugăciunea, pomana şi postul sunt doar trei dintre mijloacele pe care ni le propune Biserica, pentru a ne ajuta să trăim bine acest timp. Referitor la aceste mijloace, tot în Mesajul pentru Postul Mare de anul acesta, Papa Francisc mai adaugă: „Dedicând mai mult timp rugăciunii, permitem inimii noastre să descopere minciunile secrete cu care ne înşelăm pe noi înşine, pentru a căuta în sfârşit mângâierea în Dumnezeu [...] Exercitarea pomenii ne eliberează de aviditate şi ne ajută să descoperim că celălalt este fratele meu: ceea ce am nu este niciodată numai al meu. Cât aş vrea ca pomana să se transforme pentru toţi într-un adevărat stil de viaţă! [...] Postul ne trezeşte, ne face mai atenţi faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele, trezeşte voinţa de a asculta de Dumnezeu care, singur, satură foamea noastră”.

În tot acest timp al Postului Mare trebuie să avem privirea îndreptată spre Lumina lui Cristos, care va străluci în Noapte de Paști. Tot efortul nostru are ca scop apropierea de această lumină, care să risipească întunericul din noi și astfel să creștem în credință, speranță și iubire” – spune pr. Alexandru Percu (misionar în Coasta de Fildeș):

Postează un comentariu