Nu există comentarii încă

„Omilia să fie scurtă, dar bine pregătită” – Papa Francisc, la audiența generală

Sfântul Părinte Papa Francisc s-a întâlnit și ieri, 7 februarie, cu pelerinii veniți la audiența generală de miercuri, în Aula Paul al VI-lea. Suveranul Pontif a continuat șirul catehezelor dedicate Sfintei Liturghii și a intitulat-o pe cea de-a 9-a: „Liturgia Cuvântului: II. Evanghelia şi omilia”.

Cel care ţine omilia trebuie să-şi împlinească bine slujirea sa – cel care predică, preotul sau diaconul sau episcopul –, oferind o reală slujire tuturor celor care participă la Liturghie, dar şi cei care o ascultă trebuie să-şi facă partea lor. Înainte de toate prestând atenţie cuvenită, adică asumând dispoziţiile interioare juste, fără pretenţii subiective, ştiind că fiecare predicator are calităţi şi limite” – a spus Papa Francisc.

Să nu uităm că prin gura preotului vorbește Dumnezeu. Iar cum noi suntem diferiți, la fel percepem Cuvântul diferit [...] Cuvântul lui Dumnezeu lucrează într-un mod pe care noi, de multe ori, nu îl cunoaștem sau nu îl sesizăm exact. Important este să avem și noi inima disponibilă de a asculta Cuvântul lui Dumnezeu și de a asculta și predica” – spune pr. Francisc Fărcășel, reflectând la cateheza Papei Francisc:

Postează un comentariu