Nu există comentarii încă

Mesajul Papei Francisc pentru Postul Mare 2018: „Din cauza înmulţirii fărădelegii, dragostea multora se va răci” (Mt 24,12)

Mesajul Papei Francisc pentru Postul Mare 2018 a fost dat publicității ieri, 6 februarie, și se intitulează „Din cauza înmulţirii fărădelegii, dragostea multora se va răci” (Mt 24,12). Sfântul Părinte își structurează Mesajul de anul acesta în patru puncte: Profeţii falşi, O inimă rece, Ce este de făcut? și Focul Paștilor.

Printre altele, în Mesajul pentru Postul Mare 2018, Papa Francisc menționează și o invitatie concretă: „iniţiativa «24 de ore pentru Domnul», care ne invită să celebrăm sacramentul Reconcilierii într-un context de adoraţie euharistică. Anul acesta ea se va desfăşura vineri 9 şi sâmbătă 10 martie, si va fi inspirată din cuvintele Psalmului 130,4: «La tine este iertarea». În fiecare dieceză, cel puţin o biserică va rămâne deschisă timp de 24 de ore consecutive, oferind posibilitatea rugăciunii de adoraţie şi a Spovezii sacramentale.”

Expresia pe care Papa o folosește (Postul Mare – «semn sacramental al convertirii noastre») este luată din rugăciunea zilei, adică rugăciunea care se spune la Liturghie înainte de proclamarea lecturilor, în duminica I din Postul Mare. Este, de fapt, programul spiritual pe care orice credincios trebuie să îl aibă în vedere în perioada pregătitoare pentru sărbătoarea Paștilor” – spune pr. Cristian Bîrnat, în reflecția la Mesajul Papei:

Foto: AP

Postează un comentariu