1

„Fie ca Liturghia să devină pentru noi toţi o adevărată şcoală de rugăciune” – Papa Francisc la audiența generală

Miercuri, 10 ianuarie, a avut loc tradiționala audiență generală a Papei Francisc. Adresându-se credincioșilor adunați în Aula Paul al VI-lea din Vatican, pontiful a continuat noul ciclu de cateheze dedicat Sfintei Liturghii vorbind despre „Cântul «Mărire» şi rugăciunea zilei”.

Papa Francisc s-a referit în cateheză și la necesitatea de a avea acea dispoziție sufletească necesară rugăciunii, întrucât tăcerea favorizează reculegerea și rugăciunea interioară.

Să dăm mai multă valoare momentelor de tăcere în care să ne întrebăm: Care este scopul participării la Sfânta Liturghie? Ce vreau să-i cer lui Dumnezeu? Cum îl simt pe Dumnezeu; întrebări puse atât înainte de Liturghie, cât și după Sfânta Liturghie” – spune pr. Egidiu Condac (Caritas, Iași) în reflecția pe marginea catehezei Papei Francisc:

foto: ANSA

Comentariu (1)

  1. Reply
    Maria Cucspune

    Catehezele Papei sunt excepționale, iar discuțiile cu preoții în cadrul emisiunilor pe subiectele zilei sunt foarte binevenite! Cu toate acestea și aceste postări scrise împreună cu înregistrarea vocală vin in ajutorul nostru pentru a aprofunda subiectele sau de a recupera ceea ce pierdem în direct! Vă mulțumim foarte mult!

Postează un comentariu