Nu există comentarii încă

AUDIO | Mesajul PS Cornel Damian pentru Postul Mare

Cu Miercurea Cenușii, care anul acesta este în ziua de 14 februarie, Biserica Catolică de rit latin intră în Postul Mare. În Miercurea Cenușii credincioșii sunt chemați să țină post și abstinență și să participe în biserici la ritul impunerii cenușii, primind îndemnul: „Convertiţi-vă şi credeţi în Evanghelie” (Mc 1,15). Cenușa din Miercurea Cenușii provine de obicei din arderea ramurilor de la Duminica Floriilor a anului precedent.

Postul Mare se va încheia în Joia Sfântă, atunci când începe Triduum-ul Pascal: Joia Sfântă, Vinerea Sfântă și Sâmbăta Sfântă. Toate aceste celebrări vor culmina cu Învierea Domnului, cu Vigilia Pascală.

Pocăința – trăită cu mai multă intensitate în Postul Mare – face parte din viața noastră pentru că numai Isus este fără păcat. Pocăința nu este numai o privire asupra păcatelor, ci și o privire asupra limitelor noastre și asupra faptului că avem nevoie de milostivirea lui Dumnezeu” – spune PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, în mesajul său pentru Postul Mare 2018, mesaj intitulat „Pomana, rugăciunea, postul - Mijloace pentru o autentică reînnoire interioară și comunitară”:

Postează un comentariu