10

PS Florentin, ultimul interviu la Radio Maria: „Moartea e un prag menit să ne ajute să trecem spre viaţa veşnică. Pentru cel care iubeşte, timpul înseamnă veşnicie”

Ultimul interviu acordat de PS Florentin Crihălmeanu, mutat subit în Casa Tatălui pe 12 ianuarie 2021, a fost acordat postului nostru de radio. Înegistrarea a fost realizată seara târziu, pe 30 decembrie, programată pentru difuzare pentru data de 1 ianuarie, prima zi a noului an 2021, pentru care PS Florentin ne ura "să avem timp". Un privilegiu excepţional de a primi aceste preţioase învăţături şi îndemnuri ale unui arhiereu iubit.

• "Pentru fiecare dintre noi, timpul vieţii este limitat, iar la încheirea timpului vieţii noastre vom da socoteală asupra modului în care am utilizat această resursă numită timp. Utilizarea timpului va fi un subiect al judecăţii noastre."

• "Moartea pune punct timpului nostru aici, pe pământ, dar nu ca o fatalitate, ci ca un prag menit să ne ajute să trecem spre viaţa de dincolo. Însă, pentru ca să ne putem bucura de trăirea în fericirea veşnică, după momentul morţii, trebuie să ştim că totul se joacă aici, pe pământ; aici ne dobândim, de fapt, mântuirea, în acest timp. De aici preţiozitatea timpului pe care îl trăim."

• "Îţi doresc să ai timp pentru a te distra şi a râde, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce gândeşti. Îţi urez timp, nu doar pentru a trece, ci şi pentru a rămâne, timp pentru a te minuna, pentru a te încredinţa, timp pentru a atinge stelele, timp pentru a spera din nou şi pentru a iubi din nou; îţi doresc timp pentru a te regăsi pe tine însuţi; îţi doresc să ai timp pentru viaţa ta. Pentru cel care iubeşte, timpul înseamnă veşnicie."

Comentarii (10)

 1. Reply
  Petrișor Ecaterinaspune

  A fost chemat la Cer un stâlp al Bisericii, model de blândețe, smerenie, iubire, răbdare, înțelepciune, cumpătare, bunatate și multe altele, pentru a ne ajuta de acolo, de sus.
  SANCTO SUBITO

 2. Reply
  Aurora-Victoria Iacobhazispune

  O meditație profundă despre TIMP! Vorbe care cad ca sămânța dornică de rod…vorbe ce te îndeamnă să faci liniște în jurul tău pentru a deschide calea dialogului cu sine și cu Dumnezeu…Dumnezeu să-ți deschidă Raiul și să te așeze cu îngerii,Preasfințite Florentin!!!

 3. Reply
  Paul Dârvariuspune

  Dumnezeu să-l odihnească!
  Din păcate, trebuie să vă semnalez că, în text, data decesului este scrisă greșit.

 4. Reply
  Berlinschi Maria Elenaspune

  Timpul , înseamnă viață . Cu cât îl trăim mai frumos , cu credință , bunătate și speranță , cu atât suntem mai aproape de Dumnezeu. Mulțumesc din suflet , PREASFINTE PĂRINTE FLORENTIN , pentru toate învățăturile pe care le-am primit . BUNUL DUMNEZEU SĂ VĂ AȘEZE SUFLETUL CU DREPȚII LUI , ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR .
  DRUM LIN PRINTRE STELE ȘI PRINTRE ÎNGERI , PREASFINȚIA VOASTRĂ .

 5. Reply
  Simon Eugeniaspune

  Mereu ne încânta cu câte o povestioara la Sfintele Liturghii celebrate și uite așa in ultimul interviu pentru dumneavoastră ne-a spus și o urare actuala ! O frumoasa explicație a Timpului și o îndemnare sa facem din timpul nostru o Dedicație lui Dumnezeu Tatăl ! Mulțumim Preasfintite pentru tot ce ați lăsat in urma dumneavoastră lecții de cateheză de cuvinte de învățătura ! A-ți lăsat acum in aceste zile un gol imens in sufletele noastre a-ți plecat la Cer la Tatăl ! Drum lin! Amin!

  • Reply
   Dinu Mariaspune

   Dumnezeu să îl odihnească!!

 6. Reply
  Rodica Serbanspune

  Lăudat fie isus! A fost chemat și a plecat prea repede! L am caracterizat prin 2 cuvinte : multa credință și modestie.!am învățat în preajma sărbătorilor despre iubire credință și speranță!
  M am am bucurat de fiecare data de cuvintele de învățătură care vor ramine mereu in sufletul meu! De asemenea gingășia d șului și frumusețea primei împărtășanii de Crăciun al fiului meu Gabriel alaturi de alti copii!

 7. Reply
  Szabo Feliciaspune

  Nici acum nu pot să cred că a părăsit această lume, acest OM minunat. Vocea lui blândă, calmă îți mângâie sufletul. Drum lin spre îngeri. Nu te vom uita cât vom fi pe acest pământ.

 8. Reply
  Cornelia Ancuticispune

  Drum luminos amin.

 9. Reply
  Nemeș Marianaspune

  Ne este tare DOR de dumneavoastră Preasfințite Florentin! Oooo, Doamne! … Vă implorăm, Roaga-ti-va pentru noi, pământenii care dispunem de prea puțin „TIMP” … Pentru toate învățăturile și urările, din suflet, VĂ MULȚUMIM !!!

Postează un comentariu