2

PS Florentin, ultimul interviu la Radio Maria: „Moartea e un prag menit să ne ajute să trecem spre viaţa veşnică. Pentru cel care iubeşte, timpul înseamnă veşnicie”

Ultimul interviu acordat de PS Florentin Crihălmeanu, mutat subit în Casa Tatălui pe 12 ianuarie 2021, a fost acordat postului nostru de radio. Înegistrarea a fost realizată seara târziu, pe 30 decembrie, programată pentru difuzare pentru data de 1 ianuarie, prima zi a noului an 2021, pentru care PS Florentin ne ura "să avem timp". Un privilegiu excepţional de a primi aceste preţioase învăţături şi îndemnuri ale unui arhiereu iubit.

• "Pentru fiecare dintre noi, timpul vieţii este limitat, iar la încheirea timpului vieţii noastre vom da socoteală asupra modului în care am utilizat această resursă numită timp. Utilizarea timpului va fi un subiect al judecăţii noastre."

• "Moartea pune punct timpului nostru aici, pe pământ, dar nu ca o fatalitate, ci ca un prag menit să ne ajute să trecem spre viaţa de dincolo. Însă, pentru ca să ne putem bucura de trăirea în fericirea veşnică, după momentul morţii, trebuie să ştim că totul se joacă aici, pe pământ; aici ne dobândim, de fapt, mântuirea, în acest timp. De aici preţiozitatea timpului pe care îl trăim."

• "Îţi doresc să ai timp pentru a te distra şi a râde, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce gândeşti. Îţi urez timp, nu doar pentru a trece, ci şi pentru a rămâne, timp pentru a te minuna, pentru a te încredinţa, timp pentru a atinge stelele, timp pentru a spera din nou şi pentru a iubi din nou; îţi doresc timp pentru a te regăsi pe tine însuţi; îţi doresc să ai timp pentru viaţa ta. Pentru cel care iubeşte, timpul înseamnă veşnicie."

Comentarii (2)

  1. Reply
    .mariana muresanspune

    Uluiitoare ființă.Din pacate l-am cunoscut la ascultarea intetviului dat la Radio Maria pe care il stiu pe de rost inainte de a ne parasi penyru o lumr mai bună.Ma rog in fiecare zi la Liturghie pentru sufletul lui.

Postează un comentariu