1

Carol Acutis va fi beatificat la Assisi, la 10 octombrie 2020

Anul acesta, la 21 februarie, Papa Francisc a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge decretul privind minunea atribuită mijlocirii venerabilului slujitor al lui Dumnezeu Carol Acutis, laic, după cum a informat redacția în limba română de la Radio Vatican.

Născut la Londra (în Marea Britanie), la 3 mai 1991, Carol a trecut la cele veșnice la 12 octombrie 2006, la Monza, în Italia, la doar 15 ani, din cauza leucemiei. Carol este cunoscut pentru marea iubire ce o avea faţă de Preasfânta Euharistie pe care o numea „autostrada mea spre cer”. Deloc întâmplător, data beatificării, 10 octombrie 2020 (Assisi, Italia), a fost anunțată în preajma sărbătorii Trupul și Sângele Domnului.

Miracolul care a deschis calea beatificării lui Acutis a implicat vindecarea în 2013 a unui copil brazilian ce suferea de o anomalie anatomică congenitală rară a pancreasului, după cum ne explică Pr. Damian Patrașcu, postulatorul general al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali cu sediul la Roma:

 

Comentariu (1)

  1. Reply
    floraspune

    De la trei ani deja se vedea ìnclinarea lui Carlo spre Isus si Sfanta Fecioara cand culegea flori si le ducea in biserica, cand voia sa intre sa-l salute pe Isus. In rest un copil normal, la 7 ani a avut crezimarea, zicea rosariul in fiecare zi si mergea la sfanta liturgie.
    In trei zile sa stins, oare este aratare!!!! Bunul Dumnezeu a avut pentru Carlo alte planuri

Postează un comentariu