Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții, martie 2020: „Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei, căci aceasta este Legea şi Profeţii” (Mt 7,12)

„Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei, căci aceasta este Legea şi Profeţii” (Mt 7,12) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna martie 2020.

Acest verset, luat din Evanghelia după Matei, face parte din marea Predică de pe Munte, unde Isus ne învață cum să trăim pe deplin viața creștină. Învățătura sa este sintetizată în această afirmație concisă.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna martie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne propune reflecția Chiarei Lubich pornind de la acest fragment biblic: „Să încercăm. O zi petrecută astfel valorează cât o viață. [...] Vom înțelege că Evanghelia face viața mai fascinantă, aprinde o lumină în lume, dă savoare existenței noastre, are în sine principiul rezolvării tuturor problemelor. Și nu vom avea pace până nu vom comunica experiența noastră extraordinară celorlalți: prietenilor care ne pot înțelege, rudelor, oricui ne simțim îndemnați să o împărtășim”:

Postează un comentariu