Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții, ianuarie 2020: „Ne-au arătat o bunăvoinţă neobişnuită” (Fap 28,2)

„Ne-au arătat o bunăvoinţă neobişnuită” (Fap 28,2) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna ianuarie 2020.

Prin acest verset din Cartea Faptele Apostolilor, propus de creștinii din diferite biserici de pe insula Malta, ca deviză pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor 2020, vedem cum Sfântul Paul și ceilalți naufragiați experimentează umanitatea caldă și concretă a unei populații care nu este încă atinsă de lumina Evangheliei. Prin această experiență, Sfântul Paul ne învață să avem încredere în intervenția providențială a lui Dumnezeu, să recunoaștem și să apreciem binele primit prin iubirea concretă a multora care ne intersectează calea.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna ianuarie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne propune reflecția Chiarei Lubich: „Isus ne-a arătat că a iubi înseamnă a-l primi pe celălalt așa cum este, în felul în care ne-a întâmpinat pe fiecare dintre noi. Să-l primim pe celălalt, cu preferințele, ideile, defectele, diversitatea lui. [...] Să-i facem loc în interiorul nostru, eliminând din inima noastră orice evitare, judecată și instinct de respingere.”:

Postează un comentariu