Nu există comentarii încă

Un nou Arhiepiscop pentru Arhidieceza de Alba Iulia: Mons. Gergely Kovács

Astăzi, 24 decembrie 2019, Papa Francisc l-a ales și l-a numit pe Mons. Gergely Kovács, ca Arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia. Tot azi, Papa Francisc a acceptat renunțarea la oficiu a Înaltpreasfințitului György Jakubinyi, până acum Arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia și a Preasfințitului József Tamás, Episcop auxiliar al aceleiași Arhidieceze.

Îi transmitem Mons. Gergely Kovács, împreună cu ascultătorii Radio Maria, mult har în misiunea nou încredințată, însoțindu-l cu rugăciunea! Fie ca Domnul să-i binecuvânteze paşii!

Conform comunicatului de presă al Conferinței Episcopilor din România, Mons. Gergely Kovács s-a născut la 21 iulie 1968 în Târgu Secuiesc (Covasna), Arhidieceza de Alba Iulia. A studiat la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia până în 1990 și la Universitatea Pontificală Gregoriana până în 1992. A fost hirotonit preot pentru Arhidieceza de Alba Iulia pe 3 iulie 1993, de către E. S. Mons. Lajos Bálint. A continuat studiile la Roma, unde a obținut licența în Drept Canonic, în 1994, la Universitatea Pontificală Lateran, și doctoratul în 1996. A fost preot vicar la Târgu Mureș și din 1997 se află în serviciul Sfântului Scaun activând în cadrul Consiliului Pontifical pentru Cultură. Din 2000 este capelan al Sfântului Părinte și din 2007 este director în cadrul aceluiași Consiliu Pontifical. În decursul timpului la Roma a colaborat și cu Congregația pentru Cler și Tribunalul Rota Romana fiind și Postulatorul Cauzei Slujitorului lui Dumnezeu Márton Áron.

Sursa: www.bisericacatolica.ro

Postează un comentariu