Nu există comentarii încă

Papa Francisc i-a întâlnit pe participanții la adunarea plenară a Dicasterului pentru Laici, Familie şi Viaţă

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, Papa Francisc i-a primit în audiență pe membrii Dicasterului pentru Laici, Familie şi Viaţă reuniți în cadrul primei adunări plenare.

Cu această ocazie, Sfântul Părinte le-a vorbit despre rolul lor de membri şi consultanţi, propunându-le o imagine: „a simţi cu inima Bisericii” și subliniind că aceste este viitorul laicilor. Un al doilea punct al discursului său a fost chiar tema adunării plenare la care ei participă și care se referă la formarea credincioşilor laici cu scopul de a întări identitatea lor şi misiunea lor în lume. Imaginea pe care a dorit să o folosească în acest sens a fost aceea de „a avea o privire de fraţi”.

Papa Francisc: „A simţi cu inima Bisericii mamă şi a avea o privire de fraţi. Sunt cele două imagini pe care vi le las şi care sper să vă ajute să reflectaţi asupra drumului pe care îl aveţi în faţă. Sunt două imagini care ne fac să ne îndreptăm privirea spre Maria, cea care întruchipează perfect Biserica-mamă şi care îi învaţă pe toţi discipolii Fiului său să trăiască precum fraţii. Acea icoană a Sfintei Fecioare Maria în rugăciune, în aşteptarea Duhului Sfânt: este Mama care ne face să trăim ca fraţi.”

Sfântul Părinte a dorit, în încheiere, să atragă atenția asupra pericolului „de a-i clericaliza pe laici”, dar a insistat și pe necesitatea de a „insera femeile în rolurile de sfătuire, chiar de conducere”. Am discutat, la Radio Maria, pe marginea acest discurs al Papei  Francisc cu Eugenia Dămătăr (absolventa Institutului „Ioan Paul al II-lea pentru studii despre Căsătorie şi Familie”, Lateran):

Postează un comentariu