Nu există comentarii încă

Iași: Un nou proiect internațional a reunit tineri din Acțiunea Catolică din România, Malta și Italia

În perioada 18-25 august 2019, la Căminul „Xaverianum” din Iași, a avut loc ultima etapă a proiectului OWLS (Opportunities Willingness Learning Success), un proiect Erasmus+, în care tineri lideri din Acțiunea Catolică din România, Malta și Italia au avut ocazia să se formeze pe diferite teme. S-au alăturat grupului și doi tineri din Țara Sfântă, implicați în activități de tineret.

Această a 5-a etapă a proiectului OWLS s-a axat pe teme precum managementul de proiect, sursele de finanțare pentru proiecte de tineret, dar și modalități prin care se poate continua în viitor această experiență.

Participanții la această întâlnire au avut ocazia de a fi prezenți la Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Catedralei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, întâlnindu-l astfel pe noul episcop de Iași, PS Iosif Păuleț, care i-a binecuvântat și i-a încurajat în activitatea pe care o desfășoară.

Acțiunea Catolică din România (ACRO) face parte din Forumul Internațional al Acțiunii Catolice. În cadrul acestui organism, avem colaborări cu diverse Acțiuni Catolice din întreaga Europă și din întreaga lume. În ultimii ani, la nivel european, am colaborat în calitate de ACRO foarte strâns cu Acțiunea Catolică din Italia, cu Acțiunea Catolică din Malta, iar acest proiect, OWLS, a venit ca un rezultat al acestei colaborări: dorința de a face mai mult împreună, de a ne forma membri în același stil, de a împărtăși experiențe” – a explicat Codruța Fernea, secretar general al ACRO:

Despre experiența trăită în cadrul proiectului OWLS, a povestit și Teodora Capan, secretar ASTRU Cluj: „Cred că noi, tinerii, avem atâtea posibilități în Acțiunea Catolică de care probabil nu suntem conștienți. Eu spun că sunt utile astfel de experiențe, pentru că tinerii trebuie să învețe să aibă curajul să caute și să spună «da» oportunităților, să ia inițiative și să fie creativi. E destul de ușor să te gândești, ca tânăr, că nu poți face o anumită activitate pentru că îți lipsește cutare lucru. Dar cred că dacă știm unde să privim și unde să mergem când avem nevoie de un impuls, situația se schimbă. Și cred ca acel loc este Biserica”.

Postează un comentariu