1

Consacrarea episcopală a Mons. Iosif Păuleţ va avea loc la 6 august 2019, în sărbătoarea „Schimbarea la Faţă a Domnului” (la Iași)

Consacrarea şi instalarea noului episcop al Diecezei de Iași, Mons. Iosif Păuleţ, vor fi marţi, 6 august 2019, în sărbătoarea „Schimbarea la Faţă a Domnului”, de la ora 10.30, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi. Celebrantul principal al Sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, iar co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, după cum se anunță într-un comunicat publicat de Oficiul pentru Comunicaţii Sociale al Diecezei de Iași.

La eveniment va participa şi Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici, mai aflăm din sursa citată.

„Până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune”, explică Pr. Adrian Blăjuţă, purtător de cuvânt al Diecezei de Iași, pentru Radio Maria.

Referitor la indicaţiile liturgice pe care le implică numirea unui nou episcop, Pr. Adrian Blăjuţă ne reamintește că „după o tradiţie foarte veche a Bisericii, în timpul Rugăciunii Euharistice de la Sfânta Liturghie, comunitatea îşi aminteşte şi se roagă Domnului pentru episcopul propriu, în jurul căruia şi fără de care nu poate să fie celebrată o «Euharistie legitimă»”.

Astfel, „până la începerea misiunii noului episcop, a Mons. Iosif Păuleţ, în Dieceza de Iaşi va fi amintit în continuare numele episcopului Petru prin formula: «împreună cu părintele nostru papa Francisc, cu administratorul nostru apostolic episcop Petru şi cu tot clerul» (pentru canonul II) sau «împreună cu slujitorii tăi, papa nostru Francisc şi administratorul nostru apostolic episcop Petru, cu toţi episcopii, cu întregul cler...» (pentru canonul III)”.

Comentariu (1)

  1. Reply
    Matia Maziluspune

    O mare bucurie pentru aceasta zi binecuvintata

Postează un comentariu