Nu există comentarii încă

Mons. Iosif Păuleț: „Episcopul este ca un tată, care trebuie să recunoască supremația lui Dumnezeu, El este Tatăl nostru”

Mons. Iosif Păuleţ, până acum decan al Decanatului de Bucovina şi paroh la Parohia „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, este episcopul numit pentru Dieceza Romano-Catolică de Iași. Sfânta Liturghie de consacrare întru episcopat va avea loc la 6 august 2019, în Catedrala romano-catolică din Iași. Până atunci, PS Petru Gherghel va rămâne administrator apostolic, după ce Papa Francisc i-a acceptat retragerea pe motiv de vârstă, după cum prevăd normele dreptului canonic. Anunţul a fost făcut public de Sfântul Scaun sâmbătă, 6 iulie 2019.

Conform Biografiei Mons. Iosif Păuleț, publicată de Conferința Episcopilor din România, noul episcop numit s-a născut la 17 octombrie 1954 în localitatea Tămăşeni, județul Neamţ, Dieceza de Iaşi. A fost hirotonit preot la 29 iunie 1979, în Catedrala romano-catolică din Iași, de către Mons. Jakab Antal, Episcop auxiliar de Alba Iulia. În cei 40 de ani de preoţie a îndeplinit mai multe misiuni pastorale şi responsabilităţi, remarcându-se prin dedicarea sa faţă de muzica sacră. În cadrul Curiei Diecezei de Iași este membru al Consiliului Prezbiteral și al Colegiului Consultanților.

Mons. Iosif Păuleț a primit vestea numirii ca episcop „cu frică și cutremur, dar, mai mult, cu mare încredere în Dumnezeu", fiind convins că dacă Dumnezeu l-a chemat și i-a încredințat această slujire, îl va și ajuta să o poată îndeplini: „important pentru mine e să fiu un instrument docil în mâinile sale și atunci nu am de ce să mă tem, Cel care conduce Biserica este Dumnezeu”, spune episcopul numit pentru Radio Maria.

Episcopul în Biserică este ca un tată [...], un tată care trebuie să recunoască supremația lui Dumnezeu, El este Tatăl nostru, al tuturor [...] trebuie să recunoaștem această supremație a lui Dumnezeu și să ne străduim să îl imităm pe Dumnezeu, pentru că el este un Tată bun, un Tată milostiv, un Tată iubitor de oameni.

Postează un comentariu