Nu există comentarii încă

PS Petru Gherghel: Întâlnirea cu Sfântul Părinte, un adevărat moment de har

În călătoria sa apostolică în România, Sfântul Părinte va ajunge și la Iași, sâmbătă 1 iunie 2019, după ora 17.00, pentru a vizita catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” şi pentru a participa la „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”.

Întâlnirea de la Iași se va defășura în faţa Palatului Culturii și va fi o sărbătoare trăită sub privirile sfintei Fecioare Maria. De altfel, icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi purtată în procesiune în mijlocul pelerinilor, ea aflându-se încă de la începutul acestei săptămâni la Iași.

Protagoniştii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii şi familiile, către care se va îndrepta şi mesajul special al Papei Francisc. Atfel că, pentru aproximativ o oră şi jumătate, credincioşii care se vor aduna în capitala Moldovei vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte împreună cu Papa Francisc.

Cred că este un adevărat moment de har cel pe care îl vom trăi în câteva zile. Cred că Sfântul Părinte va aduce un suflu nou, un entuziasm nou, în mijlocul tuturor, tineri și familii, și în mijlocul poporului nostru. Ne bucurăm că Sfântul Părinte vine să ne arate că ne iubește, că el ne cheamă, că el vrea să fim fericiți și să fim uniți”, spune PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași:

Foto: Adrian Cuba

Postează un comentariu