Nu există comentarii încă

Novenă dedicată Maicii Domnului de la Cacica, pregătire pentru întâlnirea cu Papa Francisc

Pentru o pregătire cât mai bună a întâlnirii cu Papa Francisc, Dieceza Romano-Catolică de Iași, prin păstorul ei, PS Petru Gherghel, propune o novenă de rugăciuni, în cinstea Maicii Domnului de la Cacica.

Clipa întâlnirii cu Sfântul Părinte papa Francisc se apropie. El vine ca un mesager al credinţei, al iubirii şi al speranţei; vine să ne aducă îndemnul său la curaj şi la o mărturisire publică a credinţei; vine să ne invite la un drum de întâlnire cu Isus mântuitorul, biruitorul asupra morţii şi a păcatului, bucurându-ne pe acest drum de Maria, mama şi ocrotitoare Bisericii şi a fiecăruia dintre noi. Vine să ne cheme «să mergem împreună!»”, spune PS Petru Gherghel, în scrisoarea sa pastorală „Să-i mulţumim Domnului Dumnezeului nostru! Novenă de rugăciuni, în cinstea Maicii Domnului, pentru pregătirea vizitei papei Francisc la Iaşi”.

La întâlnirea de la Iași, Sfântul Părinte se va ruga înaintea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, iar la final va rosti o rugăciune specială de încredinţare şi consacrare a întregii Bisericii la preasfânta Fecioară Maria, rugându-se în special pentru tineri şi familii. Cu această ocazie, se poate obține și indulgenţă plenară, acordată pentru un asemenea moment comunitar special.

Novena în cinstea Maicii Domnului a fost pregătită de Oficiul pentru Pastoraţia Liturgică şi a Sacramentelor al Episcopiei de Iaşi, iar textele ce însoțesc fiecare zi au fost inspirate din rugăciunile îndreptate deja până acum de către papa Francisc Maicii sfinte, cu prilejul redactării unor documente sau al unor sărbători mariane, după cum ne explică pr. Daniel Iacobuț (responsabil cu programul întâlnirii de la Iași):

Postează un comentariu