Nu există comentarii încă

Papa Francisc la Iaşi | Pr. Daniel Iacobuț: „Nimeni nu se poate simți exclus de la această întâlnire”

Foto: Adrian Cuba

Se apropie din ce în ce mai mult vizita Papei Francisc în România. Sfântul Părinte se va afla în țara noastră în perioada 31 mai - 2 iunie și va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

La Iaşi, Sfântul Părinte va sosi la 1 iunie, după ora 17.00, pentru a vizita catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” şi pentru a participa la „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”.

Sărbătoarea întâlnirii cu Papa Francisc se va desfășura în faţa Palatului Culturii de la Iași și se va afla sub semnul ocrotirii Maicii Sfinte. Protagoniştii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii şi familiile, către care se va îndrepta şi mesajul special al urmaşului sfântului Petru.

Cu toate acestea, „nimeni nu se poate simți exclus de la această întâlnire, pentru că atunci când Sfântul Părinte vine într-o țară, într-o călătorie apostolică, vrea să întâlnească toți creștinii și toți oamenii de bună voință, care împărtășesc valorile pe care Sfântul Părinte le apără și le propune”, spune pr. Daniel Iacobuț, responsabil cu programul întâlnirii de la Iași.

 „Sfântul Părinte vrea să întâlnească orice om cu inima deschisă, pentru a trăi un moment de împărtășire și de rugăciune. Specificul întâlnirii de la Iași este că protagoniștii acestei întâlniri vor fi tinerii și familiile. Dar deja vorbind despre familii, cred că fiecare om care va veni la Iași pe 1 iunie face parte dintr-o familie, deci se poate simți invitat sau protagonist al acestei întâlniri” – explică pr. Daniel Iacobuț:

 

 

Postează un comentariu