Nu există comentarii încă

Exortația apostolică „Christus vivit” dedicată tinerilor | Pr. Felix Roca: „Isus Cristos trăiește și este viu pentru tinerii din lumea întreagă”

Exortația apostolică post-sinodală „Christus vivit” (Cristos este viu) a fost prezentată marți, 2 aprilie 2019, la Roma, într-o conferință de presă ținută de secretarul general al Sinodului episcopilor, card. Lorenzo Baldisseri, împreună cu alți responsabili implicați în pastorația tineretului.

Exortația apostolică, adresată tinerilor sub formă de scrisoare, a fost semnată de Papa Francisc luni, 25 martie 2019, în solemnitatea liturgică a Bunei Vestiri, cu ocazia pelerinajului efectuat la sanctuarul Sfintei Case din Loreto. Documenul reprezintă rodul celei de-a XV-a Adunări generale a Sinodului episcopilor, desfășurată la Roma în perioada 3-28 octombrie 2018, pe tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

„Cristos trăiește. El este speranța noastră și cea mai frumoasă tinerețe a acestei lumi. Tot ceea ce el atinge devine tânăr, devine nou, se umple de viață. De aceea, primele cuvinte pe care doresc să le adresez fiecărui tânăr creștin sunt: El trăiește și te vrea viu!” – sunt cuvintele cu care începe Exortația apostolică post-sinodală. Documentul cuprinde 9 capitole formate din 299 de paragrafe.

Reflectând la prima jumătate a exortației „Christus vivit”, pr. Felix Roca subliniază că „Primele cuvinte sunt ca o sinteză puternică a întregului document și sunt convins că Sfântul Părinte dorește să transmită Bisericii și lumii acest mesaj: că Isus Cristos trăiește și este viu pentru tinerii din lumea întreagă. În contextul în care în multe ambiente răsună această preocupare, că Isus Cristos e mort pentru tineri, mesajul pe care Sfântul Părinte dorește să îl transmită este tocmai acest: Cristos trăiește, trăiește și în inima multor tineri din această lume care îl caută și care îl doresc ca prieten”:

 

Postează un comentariu