5

Cu ce mesaj l-ai întâmpina pe Papa Francisc? – iniţiativă online pentru vizita Papei în România

Emoţiile cresc pe măsură ce se apropie data vizitei Papei Francisc în România. Mediul online e colorat de un volum uriaş de reacţii de bucurie, dar şi de iniţiative ce merită atenţie deosebită pentru evenimentul din buza verii. 'Ce l-ai întreba sau i-ai transmite Papei' - este iniţiativa apărută în mediul online, pe Facebook, sub dirijarea Mariei Hodiş, redactor-şef la Editura Galaxia Gutenberg. În acelaşi timp, editura scoate acum la suprafaţă şi titluri noi concentrate pe istoria Bisericii şi figura episcopilor greco-catolici martiri.

Iniţiativa se adresează tuturor românilor care primesc cu bunăvoinţă vizita Papei în ţara noastră. Pe temeiul ospitalităţii care caracterizează poporul român, proiectul online prinde contur tot mai pronunţat. Sute de mesaje sosesc la editura din Târgu Lăpuş, trimise de români ce speră că şi mesajul lor va ajunge la urechile Papei. Maria Hodiş speră ca, până la vizita Sanctităţii Sale, toate scrisorile de întâmpinare ale celor înscrişi în iniţiativă să fie adunate şi tipărite într-un volum special, dăruit Papei ca semn de recunoştinţă şi ospitalitate.

"Ideea a venit ca un gest normal şi simplu de cordialitate. Scopul e tocmai ca Pontiful Roman să cunoască mult mai bine, în profunzime reacţiile şi entuziasmul românilor care-l aşteaptă în România. Sperăm ca volumul cu aceste mesaje să ajungă la Papa şi să simtă concret bunăvoinţa, bucuria şi dragostea cu care e aşteptat aici", mărturiseşte Mia Hodiş în interviul pentru Radio Maria, spicuind unele dintre mesajele sosite la Editura Galaxia Gutenberg în întâmpinarea Papei.

Detalii pot fi găsite în Grupul Facebook 'Papa în România'.

Comentarii (5)

 1. Reply
  Mihaela Enaselspune

  Fiti binevenit Sanctitate,Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa sfintiti plaiurile romanesti!Va asteptam cu mare drag!OMNIA AD MAJOREM DEI GLORIAM!

 2. Reply
  Eva Mihaelaspune

  Salve! Ci sono piu di 7 martiri ,non solo grecocatolici….oggi il martirio si manifesta sotto un altra forma e sostanza.Benediciamo il Signore Gesu!

 3. Reply
  Roman Ioanspune

  Bine ai venit ACASĂ Preafericite Părinte! Copii părăsiți ai Romei eterne te așteaptă,se bucură și te salută cu salutul izbânzii și al bucuriei : ” CRISTOS A ÎNVIAT!”

 4. Reply
  Mocanu Andreispune

  Fie ca venirea ta sf. Papă să ne aducă bucurie si speranță de bine in România. Hristos a înviat!

 5. Reply
  Lorincz Angelica Dianaspune

  Fiti Binevenit Sfinte Parinte in Gradina Maicii Domnului!!- Faceti o imensa bucurie facuta Poporului Roman Crestin, atat de greu incercat si noi romanii ne simtim binecuvantati de prezenta Dvs. „Pacea este numele lui Dumnezeu”

Postează un comentariu