2

Ioan Aurel Pop: Vizita Papei ne aduce seva credinţei creştine pe care am primit-o în limba latină. Papa va întâlni şi membri ai Academiei în prima zi a vizitei

Din anul 2017, Papa Francisc este şi membru de onoare al Academiei Române. Invitaţia a fost adresată în luna noiembrie a acelui an, când Pontiful a primit în audienţă prezidiul acestui înalt for. Acceptând bucuros invitaţia, a fost votat în unanimitate. Pe 31 mai, la Bucureşti, îi va întâlni pe membri Academiei, spune Ioan Aurel Pop, preşedintele instituţiei.

"Înţelepţii de la Academia Română au găsit cu cale să-l invite între membri Academiei, cu un înţeles foarte înalt, de dialog şi colaborare. Vom fi bucuroşi, ca membri ai Academiei, să îi urăm bun venit. E prevăzută o întâlnire în prima zi a vizitei, la Bucureşti."

"Prin această a doua vizită a unui mare pontif în România, Roma - care ne-a dat originea, numele, credinţa în limba latină - se întoarce pe acest tărâm îndepărtat. Vizita ne aduce seva originilor, seva credinţei noastre creştine pe care am primit-o în limba latină, ne aduce un semn de pace şi înţelegere şi multă tihnă în suflete într-o lume extrem de zbuciumată. În plus, Papa Francisc are un har dumnezeiesc de a transmite linişte şi pace", mai spune preşedintele Academiei.

- în curs de transcriere -

Comentarii (2)

  1. Reply
    Cuc Mariaspune

    Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care reprezintă elita nației române! Aceasta vizită să aducă roade alese si binemeritate!
    Lăudat fie Isus și SF Fecioară Maria!

  2. Reply
    stefan damianspune

    Este un moment deosebit pentru intregul popor. Cu harul sau, Sfantul Parinte este asteptat cu toata bucuria pentru ca are putetea de a-l raspandi printre toti crestinii.

Postează un comentariu