Nu există comentarii încă

Ecouri de la ZMT Panama, împărtășite de tineri români

Deși Ziua Mondială a Tineretului, ediția a 34-a de la Panama, s-a încheiat la 27 ianuarie, ecourile acestei experiențe de credință continuă să ajungă în toate locurile în care s-au întors tinerii participanți. Astfel de ecouri se aud și din partea tinerilor români, cei care se pregătesc pentru o altă întâlnire cu Papa Francisc, acasă la ei, în România.

La Panama, a participat din țara noastră un grup de 44 de persoane, compus din tineri (pelerini și voluntari), preoți și PS László Böcskei, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea. Printre preoții participanți s-a aflat și pr. Marian Blaj, responsabil cu pastorația tineretului în Arhidieceza de București, care era pentru a doua oară la o Zi Mondială a Tineretului, după cum ne-a spus în interviul pentru Radio Maria:

Întâlnirile ZMT au loc o dată la trei ani și sunt foarte așteptate și dorite de tinerii catolici din toată lumea. La fel poate spune și Adriana Ianuș, de la Iași, pentru care experiența de la Panama a devenit și cea de-a 5-a ediție a unei Zile Mondiale a Tineretului la care a participat. Bucuria trăită și împărtășită acolo continuă însă și acasă, mai ales de când s-a aflat că Papa Francisc va vizita Iașiul:

Bucurie mare a fost și pentru tinerii care au fost protagoniști la diferitele ceremonii din cadrul Zilei Mondiale a Tineretului de la Panama, așa cum a fost pentru Sabina Balint, care a purtat în fața Papei Francisc icoana Salus Populi Romani, simbol al ZMT:

 

 

 

 

Postează un comentariu