Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții, februarie 2019: „Caută pacea şi urmeaz-o!” (Sal 34,15)

„Caută pacea şi urmeaz-o!” (Sal 34,15) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna februarie 2019.

Acest verset ne invită să învățăm de la David, care în psalmul 34 își exprimă bucuria și recunoștința înaintea adunării: a cunoscut pericolul și suferința, dar l-a invocat cu încredere pe Dumnezeul lui Israel și a regăsit pacea. Suntem chemați să experimentăm pacea adevărată, făcând mereu partea noastră și urmând vocea conștiinței, care întotdeauna ne îndeamnă să alegem calea binelui și nu calea răului.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna februarie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne reamintește ce i-a scris Chiara Lubich, în 1990, lui Nikkio Niwano, fondatorul mișcării budiste japoneze Rissho Kosei Kai: „ […] dacă omul nu este în pace cu Dumnezeu, însuși pământul nu este în pace. Oamenii religioși simt «suferința» pământului atunci când omul nu l-a folosit în conformitate cu planul lui Dumnezeu, ci doar din egoism, dintr-o dorință nepotolită de stăpânire”:

Postează un comentariu