6

Papa Francisc ajunge pe 1 iunie la Şumuleu Ciuc, locul unde se află cea mai înaltă statuie miraculoasă a Fecioarei Maria

Pregătirile pentru organizarea celebrării pontificate de Papa Francisc sunt în toi la Şumuleu Ciuc. Tradiţionalul loc de pelerinaj de Rusalii se va umple de pelerini cu prilejul vizitei Papei. Liturghia solemnă va avea loc în miezul zilei de 1 iunie, ne-a spus preotul Laurean Guia, din Ordinul Fraţilor Minori Obervanţi.

Franciscanii observanţi din zonă au în păstorire renumitul Sanctuar de la marginea oraşului Miercurea Ciuc, biserică în care se află celebra şi miraculoasa statuie a Fecioarei Maria. Statisticile arată că este cea mai mare statuie din lume declarată ca fiind făcătoare de minuni. Pelerinajele în acest loc sunt legate de această prezenţă în har a Mariei, dar şi de izbândirea credinţei catolice, aducând aminte de lupta împotriva propagării Reformei în aceste ţinuturi, fapt sărbătorit anual în solemnitatea Rusaliilor.

Declararea statuii Preacuratei ca făcătoare de minuni se întemeiază pe o serie de miracole concrete, mărturisite de cei ce s-au rugat pentru o minune în viaţa lor. Pr. Laurean, fratele Hugo, din Ordinul Franciscanilor Observanţi ne povesteşte că "a fost sculptată de un artist necunoscut. Ar fi cea mai înaltă statuie miraculoasă din întreaga lume. (...) În 1798 a fost declarată făcătoare de minuni şi a primit titlul de 'Maică Ajutătoare'. În numeroase rânduri, strălucirea ei, din ceea ce s-a notat la acea vreme, a cuprins toată biserica, fără să fie nevoie de alte surse de lumină. Au fost ascultate foarte multe rugăciune rostite la statuia Fecioarei Maria, lucru arătat de numeroasele plăci de mulţumire dăruite sanctuarului de către credincioşii care au beneficiat de atâtea miracole!"

Comentarii (6)

 1. Reply
  popaspune

  Sunt fericita ca ajunge si in tara mea …sunt cu adevarat fericita .

  • Reply
   popaspune

   Sunt fericita ca ajunge si in tara mea …sunt cu adevarat fericita , noi traim departe de tara , in italia , ne bucuram de gazduire , dar tara mea de suflet ramane Romania .

 2. Reply
  Vereș Gheorghespune

  Bună ziua.Sunt din București și am o rugăminte la dumneavoastră dacă se poate să mă ajutați, să-mi trimiteți pe mail rugăciunea către Sfânta Fecioară Maria de la Șumuleu.Va mulțumesc,o zi buna.Laudat să fie Isus și Maria în veci !

 3. Reply
  Cuc Mariaspune

  Emoționant interviul părintelui franciscan Laurean de la care am aflat lucruri foarte interesante in acest material. Am auzit multe lucruri despre acest loc deosebit de la soacra mea care este născută foarte aproape de Șumuleu Ciuc și mergea mereu în pelerinaj la biserica pe care o frecventa în copilăria ei! Chiar are și un tablou minunat care o reprezintă!
  Mulțumesc părinte Claudiu Ardelean pentru acest interviu, care a trezit în mine dorința de a găsi o cale să ajung și la Șumuleu Ciuc, cum deasemenea mi-am propus să merg și la Blaj, cu ocazia vizitei Sfântului părinte papa Francisc, ambele locuri, fiind cam la aceeași distanță de Tg.Mureș, orașul in care locuiesc!
  Dumnezeu să ne ajute să ne putem pregăti cum se cuvine pentru timpul de har mult așteptat!
  Lăudat fie Isus și sfânta fecioară Maria!

 4. Reply
  Gabrielaspune

  Buna ziua !
  Pentru acest eveniment , se va organiza vreun grup cu plecare Brașov- CiucSumuleu ?!
  Multumesc

 5. Reply
  Filomina Dornescuspune

  Mă bucur foarte mult pentru vizita sfântului Părinte Papa Francisc, ași îndrăzni să sper că voi fi prezentă și eu măcar la o locație din cele vizitate de Sf. Părinte.

Postează un comentariu