Nu există comentarii încă

Ziua Vieţii Consacrate | Sr. Letiţia, CMD: „Viaţa consacrată este slujire”

Pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla, îşi are sediul general şi Congregaţia Maicii Domnului, institut călugăresc greco-catolic ce îşi are data de 2 februarie ca zi de naştere a Congregaţiei. 

Se întâmpla în 1921, din dorinţa Mitropolitului Vasile Suciu. Primele surori se strâng în jurul Maicii Febronia care aparţinea ordinului franciscan al Mănăstirii din Mallesedorf. Dar se întoarce degrabă în România la insistenţele Mitropolitului, pentru a-l ajuta să pună în mişcare acest deziderat, al înfiinţării unei obşti călugăreşti greco-catolice pentru surori. Carisma lor este mariană, modelul consacrării lor fiind Preasfânta Fecioară Maria, cum ne spune sr. Letiţia Crihălmeanu.

"Am primit acest mare dar, de a împărtăşi, prin vocaţia noastră şi prin carisma noastră, vocaţia Preasfintei Fecioare Maria, care a primit misterul lui Cristos şi l-a dăruit aproapelui. Începem a ne dărui lui Dumnezeu atunci când spunem DA acestei chemări a lui Dumnezeu. După aceea, încercăm să dăruim ceea ce noi primim într-un chip tainic în relaţia cu surorile, în comunitate; încercăm între noi, în primul rând, să avem un spirit matern, după modelul Preasfintei Fecioare Maria, dar, pe acelaşi plan, încercăm să-l dăruim şi celor cu care venim în contact. Maica Domnului a fost cea prin excelenţă locuită de Dumnezeu, a acţionat mereu după voinţa lui Dumnezeu, a fost ascultătoare Cuvântului, fiind o prezenţă de fundal - de aceea rolul ei este discret, dar eficient, prezent. Pentru noi, toate acestea sunt un model", ne mărturiseşte sr. LETIŢIA:

Postează un comentariu