Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții, ianuarie 2019: „Dreptatea, numai dreptatea să o cauţi” (Dt 16,20)

„Dreptatea, numai dreptatea să o cauţi” (Dt 16,20) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna ianuarie 2019.

În cartea Deuteronomului, de unde este luat acest verset, „legea” lui Dumnezeu este prezentată ca un parcurs de viață pe care îl oferă poporului său pentru a realiza planul Legământului. Una dintre modalitățile de a realiza în mod concret acest Legământ primit în dar de la Dumnezeu constă în urmărirea dreptății cu hotărâre.

Acest verset al Scripturii a fost ales pentru celebrarea Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor 2019 care, în emisfera nordică, se desfășoară în perioada 18-25 ianuarie.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna ianuarie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne reamintește cuvintele Chiarei Lubich rostite la o întâlnire ecumenică: „O lucrare ecumenică va fi cu adevărat roditoare în măsura în care cei care i se dedică vor vedea în Cristos răstignit și părăsit care se reabandonează Tatălui, cheia pentru a înțelege fiecare dezbinare și pentru a restabili unitatea […]. Și unitatea trăită are un efect […]. Este vorba despre prezența lui Isus printre mai multe persoane, în comunitate”:

Postează un comentariu