Nu există comentarii încă

Cuvântul vieții, decembrie 2018: „Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4)

„Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4) – este cuvântul vieții, propus de Mișcarea Focolarelor, pentru luna decembrie 2018.

Acest verset, luat din Scrisoarea Sfântului Paul către comunitatea din orașul Filipi, ne invită, chiar ne poruncește și nouă să fim mereu bucuroși. Bucuria creștinului nu este doar optimismul, siguranța bunăstării materiale sau veselia celui tânăr și sănătos. Este mai degrabă rodul întâlnirii personale cu Dumnezeu în adâncul inimii.

În reflecția pe baza cuvântului vieții din luna decembrie, pr. Iosif Dămătăr (preot voluntar în Opera Mariei) ne reamintește cuvintele Chiarei Lubich despre bucurie: „există un motiv pentru care, în ciuda tuturor dificultăților, trebuie să fim întotdeauna în bucurie. Viața creștină luată în serios duce la acest lucru. Prin ea, Isus trăiește pe deplin în noi și cu El nu putem să nu fim bucuroși. El este izvorul adevăratei bucurii, pentru că dă sens vieții noastre, ne călăuzește cu lumina sa, ne eliberează de orice teamă referitoare atât la trecut, cât și la ce ne așteaptă în continuare, ne dă puterea de a depăși toate dificultățile, ispitele și încercările pe care le putem întâlni”:

Postează un comentariu