Nu există comentarii încă

PS Petru Gherghel: I-am amintit Sfântului Părinte că toți îl așteaptă în România, dar mai ales tinerii, care au un vis, acela de a-l întâlni

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și Republica Moldova au efectuat, în perioada 5-10 noiembrie 2018, vizita ad limina apostolorum, la Roma, în cadrul căreia s-au întâlnit cu Papa Francisc (joi, 8 noiembrie) și cu reprezentanți ai diferitelor oficii din Curia Romană.

Vizita ad limina apostolorum (în traducere: la mormântul Apostolilor) este vizita periodică pe care episcopii unei Conferințe episcopale o fac împreună la mormintele Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, „stâlpii” Bisericii, şi la Urmaşul lui Petru, pentru a fi întăriţi de el în credinţă şi pentru a exprima comuniunea lor ierarhică cu Suveranul Pontif, conform comunicatului de presă semnat de pr. Francisc Ungureanu, secretar general al Conferinței Episcopilor din România.

Aceasta a fost cea de-a cincea vizită ad limina apostolorum a Conferinţei Episcopale Române după 1990, şi prima la actualul Suveran Pontif, Papa Francisc. 

A fost pentru noi o experiență profundă, care a retrezit în noi dorința de fi mereu în comuniune cu Sfântul Părinte și cu toate dicasterele care îl ajută pe Sfântul Părinte în munca sa de păstor suprem. Pentru orice episcop bucuria întâlnirii cu Papa este mare, dar mai mare este când această întâlnire vine împreună cu ceilalți confrați episcopi. Pentru fiecare a fost un moment particular și un moment așteptat. Ne-am întors de acolo cu sufletul încărcat, cu noi speranțe, avându-l mereu alături pe Sfântul Părinte, care ne-a primit” – povestește PS Petru Gherghel, episcop de Iași, care s-a aflat la cea de-a cincea vizită ad limina apostolorum:

               

Postează un comentariu