Nu există comentarii încă

Sărbătoare pentru Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe

Congregaţia „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” o venerează an de an, la 12 noiembrie, pe Sfânta Fecioară Maria, patroana principală a familiei guanelliene, cu dulcele nume de Maică a Divinei Providenţe. Sărbătoarea de anul acesta a avut loc duminică, 11 noiembrie, la Casa Providenţei din Iaşi, care îi este închinată Maicii Divinei Providențe.

Sfânta Liturghie solemnă, cântecele şi momentul fratern a fost o ocazie de a-i mulţumi Mariei, cea care ne este nouă tuturor Mamă şi soră în drumul de fiecare zi spre Paradis. Congregaţia „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” a fost fondată de Sfântul Alois Guanella, care a avut o devoțiune deosebită față de Sfânta Fecioară Maria.

Această sărbătoare este pentru a o onora pe Maica Sfântă. Noi o invocăm pe Maria cu numele de Maică a Divinei Providențe tocmai pentru a celebra un dar minunat: darul mântuirii noastre, darul pe care Dumnezeu îl face omenirii prin întruparea lui Isus Cristos, pentru că Maria este Maica lui Isus, deci este Maica întrupării, este Maica Milei, este Maica Harului și este și Maica noastră” – sora Victoria Pop (Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe):

Postează un comentariu