Nu există comentarii încă

PS Florentin: Vizita Papei Francisc în România este o certitudine; mai trebuie fixată perioada

Joi, episcopii catolici din România au fost primiţi în audienţă de Papa Francisc. Între arhierei s-a aflat şi episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, prezent în ultima lună în Italia, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate în urma problemelor de sănătate pe care le-a suferit. Episcopii i-au reînnoit Papei invitaţia de a vizita România. Suveranul pontif vrea să vină în ţara noastră, dar trebuie organizată vizita.

În interviul pentru Radio Maria, PS Florentin Crihălmeanu spune că s-a ridicat şi problema dacă vizita Papei ar putea fi armonizată cu evenimentul beatificării episcopilor greco-catolici morţi în faimă de martiri. "Rămâne şi această probabilitate, iar din atmosfera generală am înţeles că este una pozitivă, papa îşi doreşte acest lucru. Urmează să se stabilească exact perioada de timp, traseul, ceremoniile. Procedura cuprinde vizita unei comisii de organizare, care va veni în România pentru a se pregăti cât mai bine aceste momente."

Întâlnirea cu Sfântul Părinte are loc în cadrul vizitei ad limina efectuată săptămâna aceasta de episcopatul catolic din România la Roma. Sunt zile de intense, pline de întâlniri cu oficialităţi vaticane pentru a se prezenta o dare se seamă a situaţiei Bisericii Catolice de ambele rituri din România. Firul roşu al discuţiilor înalţilor prelaţi ni l-a expus PS Florentin:

Sursă foto: Vatican News - Facebook

Postează un comentariu