Nu există comentarii încă

Adunarea Generală şi întâlnirea formativă a CRSM-CSMR, ediția 2018

A avut loc la Centrul „Manresa” din Cluj-Napoca Adunarea Generală şi întâlnirea formativă a CRSM-CSMR (Conferinţa Română a Superioarelor Majore şi Conferinţa Superiorilor Majori ai institutelor călugăreşti şi ai societăţilor de viaţă apostolică din România). Tema ediției de anul acesta a fost „Profeţia”, ea încadrându-se în trieniul tematic cu titlul: „Tinereţe fără bătrâneţe spirituală şi viaţă fără de moarte: de la vis la alegere întrupată”.

Pe lângă partea formativă și spirituală, persoanele consacrate reunite au avut parte și de vizitarea unor comunităţi religioase care îşi desfăşoară activităţile pastorale în Cluj-Napoca şi de cunoașterea realităţii în care trăiesc comunităţile de rromi din periferia Clujului (Pata Rât).

De asemenea, în cadrul Adunării Generale CRSM și a Adunării Generale CSMR au fost alese noile consilii.  

În acest context al crizei prin care trece și viața consacrată, nu trebuie să fim descurajați sau oprimați de această grijă, ci să privim tocmai ca profetul, în perspectiva speranței, că Dumnezeu este cel care conduce istoria noastră și misiunea noastra; și suntem chemați, ca și profeții, să citim semnele timpurilor noastre” – spune pr. Augustin Folner, consilier în cadrul Conferintei Superiorilor Majori din România:

Postează un comentariu