Nu există comentarii încă

S-au încheiat la Vatican lucrările de la cea de-a XV-a adunare generală a Sinodului episcopilor despre tineri

S-a încheiat duminică, 28 octombrie 2018, cea de-a XV-a adunare generală a Sinodului episcopilor, care a început la 3 octombrie și s-a desfășurat în Vatican, pe tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

Punctul final al acestei adunări a fost Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc în bazilica Sfântul Petru, prezenți fiind și participanții la adunarea sinodală. Cu această ocazie, Papa Francisc a dat citire scrisorii pe care Părinții sinodali au transmis-o către tineri, scrisoare intitulată „Biserica şi lumea are nevoie urgentă de voi”, în care citim: „Știm despre căutările voastre interioare, despre bucuriile şi speranţele voastre, despre durerile şi angoasele voastre care constituie neliniştea voastră. Dorim ca acum să ascultaţi un cuvânt de la noi: vrem să fim colaboratori ai bucuriei voastre pentru ca aşteptările voastre să se transforme în idealuri. Suntem siguri că veţi fi gata să vă angajaţi cu voinţa voastră de a trăi, pentru ca visele voastre să capete formă în existenţa voastră şi în istoria umană”.

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, la ultima congregație generală din cadrul Sinodului episcopilor, Părinții sinodali au aprobat Documentul final al Sinodului, un document mult așteptat, care are 167 de paragrafe și care insistă asupra însoţirii, primirii și discernământului.

El propune pe larg imaginea unei Biserici „sinodale”, care să se deschidă mai mult la împărtăşire și care să-i vadă pe tinerii înșiși protagonişti ai misiunii evanghelizatoare. Același document propune tuturor Bisericilor să le ofere tinerilor o experienţă de însoţire, o perioadă chiar prelungită de a trăi departe de ambientele obişnuite, dedicându-se slujirii şi rugăciunii.

Lucrările sinodale s-au încheiat la Vatican, dar Sinodul continuă în Biserică, așa cum își dorește și Papa Francisc, urmează munca fiecăruia dintre noi” - explică pr. Felix Roca:

 

 

Postează un comentariu