Nu există comentarii încă

Fiicele Sfântului Paul (Surorile Pauline), 25 de ani de prezență în România

Surorile Pauline (Congregația Fiicele Sfântului Paul) au celebrat 25 de ani de prezență în România prin trei evenimente speciale: lansarea cărții „Să ne îmbrăcăm în lumină” la librăria Pauline, Lectio Divina și Sfânta Liturghie de mulțumire la biserica parohială Sacre Coeur.

Congregația Fiicele Sfântului Paul este o congregaţie misionară, prezentă în 51 de ţări, care își propune să vestească Evanghelia folosind toate mijloacele de comunicare socială.

Fondatorul Surorilor Pauline este fericitul Giacomo Alberione, pe care Dumnezeu l-a chemat la o misiune nouă în cadrul Bisericii: vestirea Evangheliei tuturor oamenilor folosind publicaţiile şi toate mijloacele de comunicare socială pe care progresul uman le va inventa de-a lungul timpului. El a fondat Congregaţia Fiicele Sfântului Paul în 1915, contând pe colaborarea plină de credinţă a tinerei de 21 de ani, Teresa Merlo, mai târziu sora Tecla, care va deveni superioara congregaţiei.

De 25 de ani, Surorile Pauline își desfășoară misiunea în mijlocul poporului român prin intermediul Librăriei şi redacţiei Pauline, prin animaţii biblice şi prin diferite forme de apostolat conform carismei pauline.

Mulți prieteni și colaboratori ai comunității noastre au ținut să participe la aceste evenimente, pe care le-am organizat cu fericita ocazie a aniversării a 25 de ani de slujire în România [...] Ei au fost atinși de atmosfera caldă în care s-au desfășurat cele trei evenimente. Am simțit cu toții prezența Duhului, pentru că a fost o atmosferă de comuniune” – povestește sora Ana Maria Bulai (Congregatia Fiicele Sf Paul):

La evenimentul de lansare a cărții „Să ne îmbrăcăm în lumină”, doamna Mihaela Voicu, traducătoarea cărții, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică de la Universitatea din București, spunea: „este o carte care încearcă să meargă în urma îndemnului Sf. Ioan Paul al II lea «Ca toți să fie una», pentru că datoarează foarte mult spiritualității orientale”:

În cadrul lansării de la librăria Pauline a vorbit despre cartea „Să ne îmbrăcăm în lumină” și pr. Marius Taloș, superiorul regional al iezuiților din România, care spunea: „Această carte mărturisește faptul că Dumnezeu te iubeste așa cum esti, dar nu te lasa așa cum ești [...] ca în Noaptea Învierii, această carte ne amintește să ne reînnoim făgăduințele de la Botez, ca să ne naștem din nou”:

 

Postează un comentariu