Nu există comentarii încă

Sfințenia este posibilă astăzi, șapte noi sfinți ne dau mărturie prin viața lor

Duminică, 14 octombrie 2018, Papa Francisc a prezidat în Piața Sfântul Petru Sfânta Liturghie cu ritul canonizării Papei Paul al VI-lea și a altor șase Fericiți, printre care și arhiepiscopul Oscar Romero.

„Astăzi Isus ne invită să ne întoarcem la izvoarele bucuriei, care sunt întâlnirea cu El, alegerea curajoasă de a risca pentru a-l urma, gustul de a părăsi ceva pentru a îmbrăţişa calea sa. Sfinţii au parcurs acest drum [...] Toţi aceşti sfinţi, în diferite contexte, au tradus cu viaţa Cuvântul de astăzi, fără lâncezeală, fără calcule, cu ardoarea de a risca şi de a părăsi. Fraţi şi surori, Domnul să ne ajute să imităm exemplele lor” - a spus Papa Francisc la cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii în care i-a canonizat pe fericiții Paul al VI-lea, Oscar Arnulfo Romero Galdámez, Francesco Spinelli, Vincenzo Romano, Maria Caterina Kasper, Nazaria Ignaţia a Sfintei Tereza a lui Isus March Mesa, Nunzio Sulprizio.

Părintele Cătălin Farcaș, student la Institutul Biblic Pontifical din Roma, a participat la Liturghia cu ritul canonizării:

 

Postează un comentariu