Nu există comentarii încă

Persoanele consacrate din Dieceza de Iași, în pelerinaj pe urmele Fericitei Veronica Antal

Persoanele consacrate din Dieceza de Iaşi vor merge anul acesta în pelerinaj la Sanctuarul de la Nisiporeşti, pentru a o venera pe fericita Veronica Antal, model de sfinţenie. Pelerinajul este organizat de Comisia pentru Viaţa Consacrată și va avea loc duminică, 21 octombrie 2018.

Din program, pe lângă Sfânta Liturghie de la ora 11:00, mai putem aminti conferinţa intitulată „Lectura spirituală în viaţa fericitei Veronica Antal”, care va fi susținută de pr. Virgil Blaj (OFMConv), momentul de mărturii ale unor tineri, dar şi pelerinajul la locul martiriului Veronicăi Antal.

Veronica Antal nu a fost o persoană consacrată, deși ea și-a dorit foarte mult acest lucru. Voia să intre la mănăstire în comunitatea Surorilor Franciscane, care se afla în acea perioadă la Nisiporești sau Hălăucești, dar timpurile au fost destul de dure și nu a avut posibilitatea să se consacre în acest mod slujirii lui Dumnezeu. Tocmai de aceea, ea și-a păstrat această dorință, ca un sâmbure ascuns în inima ei, de a se consacra în totalitate lui Dumnezeu nu în mănăstire, dar trăind viața de fiecare zi cu acest sâmbure de dăruire, de generozitate” – pr. Albert Goșman (OFMCap) de la Comisia pentru Viaţa Consacrată:

Foto: Betificarea Veronicăi Antal

Postează un comentariu